Body&Mind Facebook Body&Mind You Tube Body&Mind Instagram
BM-pilates_Headlines_1 BM-pilates_Headlines_2 BM-pilates_Headlines_3 BM-pilates_Headlines_4

SPECIJALIZOVANI PROGRAMI

PILATES ZA TRUDNICE
 
Najbolji i najsigurniji metod treninga za vreme trudnoće
 
Ovim programom uspostavlja se pravilna mehanika disanja, jačaju mišići abdomena, duboki mišići kičmenog stuba i karlice. Dobrobiti ovog programa ogledaju se u održanju mišićnog tonusa,poboljšanoj cirkulaciji, smanjenju bolova u leđima i boljem držanju. Vežbanje pilatesa u toku trudnoće takođe doprinosi i lakšem porođaju, ugodnijoj trudnoći i bržem oporavku posle porođaja. Program se izvodi u individualnom i poluindividualnom režimu (do tri osobe) uz nadzor stručnog trenera. Pored vežbanja na strunjačama, uz korišćenje pilates rekvizita, ovaj program upotpunjen je i vežbama koje se izvode na pilates spravama.
*Vežbe se izvode uz saglasnost i preporuku lekara koji vodi trudnoću.
U našem studiju možete poručiti knjigu i DVD Mirele Anić „Zdrava i fit u trudnoći“ u kojoj pored korisnih saveta o vežbanju možete pronaći  i savete poznatih stručnjaka vezane za ishranu i negu tela u toku trudnoće. Knjigu i DVD možete naručiti putem telefona ili kontaktom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
 
LIGHT PILATES 
 
Vitalni, aktivni i zdravi  i u trećem životnom dobu
 
Program je namenjen osobama treće životne dobi kao i onim populacijskim grupama kojima je neophodan kineziterapijski pristup metodi. Ovo je program laganog intenziteta kojim se jačaju mišići celog tela. Poseban naglasak je na jačanju dubokih posturalnih mišića čime se smanjuju bolovi u leđima, vratu i ramenima. Redovnim i pravilinim izvođenjem ovih specijalizovanih vežbi povećava se gustina kostiju čime se umanjuje rizik od osteoporoze i mogućih povreda. Vežbe disanja i istezanja uključene u ovaj program umanjuju stres i umor i pozitivno utiču na hormonski balans.
 
 
PILATES U REHABILITACIJI
 
Celovitost koju pruža vežbanje na pilates spravama i upotreba pilates rekvizita, kao i znanje trenera, nužan su uslov učinkovitosti ovog i drugih specijalizovanih programa. 
Specifičnost svakog problema zahteva personalizovan pristup zbog čega se rehabilitacijski pilates izvodi isključivo u individualnom programu. 
Za razliku od klasičnih pristupa rehabilitaciji koji problem tretiraju izolacijski, rehabilitacijski pilates zastupa integralni pristup. Tako su u proces rehabilitacije na primeren način uključeni svi segmenti tela uz posebnu brigu o bolnim regijama. Progam je osmišljen tako da na siguran način koriguje sve funkcionalne nedostatke i uspostavi pravilne obrasce kretanja što rezultira olakšanim izvođenjem svakodnevnih aktivnosti.
Body&Mind studio sarađuje sa prof. dr Olgom S. Popović Mladenović i oridinacijom PHYSICAL iz Beograda. Svi programi rehabilitacijskog pilatesa izvode se uz njenu konsultaciju i preporuku.
Prof. dr Olga S. Popović Mladenović je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije sa preko trideset godina iskustva u ovoj oblasti. Godine 1993. osnovala je oridinaciju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju PHYSICAL u kojoj se koriste aparati za fizikalnu medicinu najnovije generacije.  Pod njenim nadzorom radi tim stručnih fizioterapeuta licenciranih za rad sa aparatima moderne tehnologije.
 
Body&Minde

STUDIO INFO

Radno vreme
Ponedeljak-petak: 07h-21h
Subota: 08h-14h
Nedelja po dogovoru
M: +381 653126699
E: bodyandmindbeograd@gmail.com
A: VLADIMIRA POPOVICA 6, Mezanin B39
NBGP - GENEX APARTMANI, Beograd

PROGRAMI

Stott Pilates® Reformer
Body&Mind Facebook Body&Mind You Tube Body&Mind Instagram
All Rights Reserved. | Copyright © 2013-2019 B&M Pilates STUDIO | Uslovi korišćenja